Ballerina Kladdkaka

En liten annorlunda recension från mig. Normalt bedömer jag böcker eller filmer, men om jag känner för det även godsaker ;) Jag blev glad när jag märkte att nya Ballerina var den enda av hela serien som jag kunde äta (nötallergiker som jag är) så därför var jag bara tvungen att smaka på den.
Och jag håller faktiskt inte med de som säger "Vadå kladd? snarare torrkaka!". Visst så kanske det är men tillsammans med mjölk smakar den faktiskt kladdkaka och vem vill inte doppa liksom? Hur kul som helst ;D Men den tar slut väldigt snabb på grund av det stora suget och i så fall föredrar jag hellre vanlig kladdkaka, eftersom den är dryg, mättande och förmodligen godare hehe. Dessutom tycker jag priset är en liten nackdel. 17:50 kostade min där jag bor. De andra i serien bara 12, men så är det väl med nya favoriter. Jag säger bara en sak - de måste tjäna väldigt mycket på detta!

- Mmmm...(Bild från Ballerina.se)

Ändå kan man inte motstå det gulliga paketet som själ ens blickar och lurar med en till kassan. Perfekt för vardagsfikat eller så kan man blanda (för den som älskar att göra det) med surt sött eller salt. Why not?

Allt som allt får den: 3 av 5 S (=Santa)
S.S.S.S.S

Life goes by

Ojojoj, tiden går fort... Vet inte varför jag bloggar nu. Känns som ett beroende nästan. Men idag var det våffeldagen och jag fick springa ner (inte egentligen, jag tog bussen) och köpa våffelpaket, grädde, sylt och ballerina kladdkaka till mig själv ;) De är asgoda att doppa i mjölk. men då kom jag på att vi har slut på mjölk, så då blev jag lite ledsen :( Jaja, idag hade jag prov oxå. Var inte så jobbigt som jag hade trott, men som sagt tror man det blir jättejobbigt, blir det bara halvjobbigt bra bra!! :D

Kan förresten inte vänta tills jag får "inviga" mina nya söta skor som jag köpt. Tror nog det blir nästa helg på påskafton hihi!

- Tycker inte alls att bilderna gör de rättvisa, tusen gånger snyggare på in real life!
Hela 8 cm klack! Herregud, fick inte veta det förut...

Ikväll ska jag äntligen tvätta håret haha, har inte hänt på en vecka typ, oops...

Time after Time

Jag bara måste ta en paus från mitt pluggande. Orkar inte lyssna mer på mozart och bach och allt vad det heter för att man ska behöva komma i en rogivande sinnesstämning. Och min hals krånglar, orkar inte heller kämpa mot den all the fucking time! Det enda jag gläds åt för tillfället är mina nyinköpta skor (haha, bröt min pengaregel att bara köpa det jag planerat, men jag har faktiskt längtat länge efter liknande skor så i don't see the problem ;) och att det är våffeldagen imorgon, att snön försvinner sakta men säkert, att solen poppar fram lite då och då, att jaa...att jag slapp den senare delen av skolan idag på grund av doktor koll av min allergi, den har sina fördelar hehe. Fick ta blodprov och snart så ska jag fixa pricktest igen efter åratal.

Men saker som tynger ner mig inkluderar: Geografiprov imorn och kan fortfarande inte printa in någon onödig info i skallen, musikteoriprov nästa onsdag och jag missade denna sista lektion idag och vi har haft typ två lektioner till det. Måste plugga!!!!!!!!  Känner mig stressad igen, inte bra :( FUCK, varför kan jag inte bara börja plugga enligt min sköna planering jag gjorde för flera månader sedan??? Bajsaaaa. På toppen av detta är det snart utvecklingssamtal som jag HATAR, gillar inte min störiga mentor som sitter och ler fast man känner hans starka likgiltighet på insidan och vem-bryr-sig blicken på utsidan. Inget händer på dessa samtal. Man är fast i en bur och slösar bort viktiga minuter av sitt liv bara för att "prata" om hur det går.
"Det går piss, det är hur det går! Vad kan man göra åt det? Inte ett skit! Så, då var samtalet avslutat, tack & hej då!"
Lätt borde det vara, men istället plågar de en gång på gång med sina jävla frågor och utvecklingsplan som man ändå aldrig mer tar en titt på. Så nu har jag gnällt färdigt känns bra det ;)

Mycket på gång

Visst är det svårt när man har så många saker att göra att man inte riktigt har koll på allt? Så är det för mig nu. Hänger inte riktigt med i svängarna. Först är det skolan såklart. Där sätts man på prov varje dag. Så det plus läkartid, biljetthämtning, våffeldagen, Earth Hour, Påsklov, födelsedagar och massa planering inför sommaren är nu aktuellt för mig. Låter säkert inte alls jobbigt, men jag älskar att gnälla så det ska jag göra ändå.

Har ett prov på torsdag som jag inte alls är peppad inför att plugga. Usch, fy blä! Nä jag ser mkt hellre än bra inspelad film som heter DUMPA HONOM! Låt mig bara säga att den rockade! Allt var så bra, alla skådespelare ägde! :D Det var roligt, romantiskt och spänning i luften. Sånt som jag diggar, haha en typiskt tonårsdröm (om du är en tjej) att se denna film.

Pappa köpte lite candy åt mig, men jag följde med och valde själv whohoo :D
Nä nu får det räcka med uppdatering, hej svejs!

Det här med höga förhoppningar...

Det gick bajs rent ut sagt på matteprovet idag. Och det blir ju inte bättre när jag säger hur självsäker och kaxig jag var innan. Jag trodde det skulle bli lätt som en plätt nu när farsan hade lärt mig alla nya matte tricks! Eller åtminstone att jag skulle veta på ett ungefär hur jag skulle lösa talen framför mig.
Men så satt jag där, helt lost i huvet, stressad och väl medveten om tiden som gick. FUUUUCK!! Jag blev inte klok alls. I typ en kvart satt jag med ett enda jävla tal och gick inte vidare för att jag var så jävla envis.. men det gick alltså inget vidare.

Sikta mot stjärnorna så når du trädtopparna.
MY ASS! Så faller du pladask borde det heta! Nää, ligg lågt kära läsare, så slipper du aldrig bli negativt överraskad!
Usch, jag som trodde matte var enkelt för ett tag. Jag gillade det lite för jag trodde jag kunde något. Det visade sig vara en liten fluglort jämfört med det stora jag tvingades möta.

It's never too late to show you clothes

Det är sent på kvällen as usual, men jag tänkte ändå göra ett snabbinlägg (who am i kidding?) och sedan tvätta håret och sussa... undrar om jag ska göra flätor?

Jaja, ville visa min söta läsare, whoever you might be, en fin klädsamling som jag tycker väldigt mycket om!


All Tees, you know how much i adore these. Den längst upp är en jättesnygg t-shirt-väst grejj, som jag så gärna skulle vilja ha. Skitball ju! De två nedre är också coola. Jag tänker tillsammans med slitna jeans och dessa:

- To Bad att jag aldrig använder högklackat haha. Skulle fallit pladask på nosen. Nää, dessa är för fantasiversionen av mig själv som jag så ofta tänker på. Denna tjej klär i allt och är snygg ;) Skorna är TO DIE FOR som man säger här i bloggvärlden.

GODNATT! <3

Ps: Kläderna är från Forever21 och skorna från (ack) Christian Louboutin. Drömma kan man alltid ;)

Fängslad av Jane Eyre


- TV-serie från 2006 med Toby Stephens & Ruth Wilson, (Bild tagen från Google).

Fängslad? Det kan man lugnt säga! Jag har läst ut boken för nån dag sedan och nu kan jag inte sluta tänka på historien. Hela handlingen, karaktärerna, det dramatiska känslospelet. Det snurrar runt i huvudet på mig. Varför slutar det inte? Varför är jag så fäst vid denna bok? Det var som med Syskonkärlek, men de är ju helt olika varandra! Fast ändå inte. Syskonkärlek skilde ju en hel del från Katarina von Bredows andra simpla böcker, den var liksom Jane Eyre, lite mer allvarlig och man fick det där suget av att fortsätta läsa, fast man inte borde... 
Men nu tappar jag mitt fokus igen!

Saken är den att varje gång jag har avslutat en bok som har berört mig på ett sådant starkt sätt att jag har visat mina egna känslor öppet och glömt tid och rum, så etsar den sig fast i minnet på mig och gör sig påmind gång på gång. Jag blir beroende av den, likt hungern, eftersom den kräver alla mina tankar och inte kan mättas.

Jag har redan sökt på nätet som en tok efter saker som kan lugna mitt begär. Fakta som jag måste få veta. En TV-serie om Jane Eyre som jag har sett åtskilliga gånger på youtube och som jag måste köpa hem. Jag vill också se teatern med samma titel som går på Dramaten.

Jag vill fortsätta läsa men det finns inget mer. Blir snart galen, men ta det lugnt läsare (som Jane själv säger i boken) jag tänker inte förlora förståndet. Men jag säger då det, nästan som ett gift som sprider sig ända ut till fingertopparna har denna historien blivit en del av mig.

Jag har blivit så tagen av språket och personernas agerande genom hela boken. Jag har blivit så chockad och överraskad och lite upprörd faktiskt över hur man tänkte och resonerade på den tiden. Dock så jag är redan så fast vid denna tidsperiod (1800-talet) att jag nu måste läsa fler böcker som liknar denna.

Fastän det är jobbigt, ber jag inte om hjälp. Jag önskar den nästan inte, för precis som med kärleken, fylls mitt hjärta med hopp och tröst och tillit istället för att gapa där tomt. Jag har ofrivilligt blivit förhäxad av en boks magiska trollformler och trots att det kan vara läskigt att känna ett sådant stort behov av detta blod som nu rinner genom mina ådror, så är det skönt att när som helst få känna sig välkommen någonstans och själv hysa ett hem i min kropp för detta, samtidigt som jag får känna ruset när hjärtat pumpar ut dessa ord med en allt mer snabbare fart.

Edward Scissorhands

Denna film såg jag nyligen. Jag måste säga att den var väldigt udda, men jag antar att det är bra - då sticker den ut från mängden, så att man minns den långt efteråt. Men lite läskig tyckte jag den var. Inte för Johnny Depp - han var lika snygg som vanligt (Grrr! tjugo år yngre dessutom) men just för att den gjordes år 1990. Då var det annorlunda tider och man filmade säkert på ett visst sätt som inte var bekant för mig. De som inte har sett den förstår nog inte, men scenerna när bostadsomårdet filmades, såg allt så äckligt perfekt ut att det var creepy. Ungefär som Desperate Housewives Wictoria Lane fast värre. Alla husen hade en varsin stark enskild färg och de såg likadana ut. Bilarna också. Det kändes så plastigt bara :P

Anywho, jag valde att se Edward Scissorhands just för att jag visste att Depp spelade i filmen. Sån jäkla bra skådis som nästan blir bättre med tiden. Vilka konstiga roller han har haft om man tänker efter. Senaste - Hattmakaren i Alice i underlandet. Men det är väl just då han briljerar som mest ;D


- Älskade Johnny! Ske se alla filmer med honom...

And the clothing continues...

Åhh, vad är det med mig. Jag blir galen! Varför hittar jag plötsligt så mycket snyggt i H&M-katalogen? Det har aldrig hänt förut. Någon enstaka gång, när jag inte riktigt visste vad mode vad för något. Men nu, vad har blivit annorlunda? Min smak, min stil eller helt enkelt H&M:s utbud?

Anywho, jag måste bara få visa er detta nya upptäckande! Inte hela dock, för då skulle det här inlägget aldrig ta slut ;)




Sometimes dreams are shaped in wonderful material.

Sommarkänslor

Våren kommer hit snabbare än vad man tror, no matter what väderleken säger. Snart kommer tussilagon vara det enda man ser. Och fågelkvitter det enda man hör. Våren är en vacker tid, för då inser man all det fina i saker. Man upptäcker skönheten om igen. Det är en underbar känsla. And it never gets old. Jag kan redan se mig själv springa som en lycklig flicka i fantasin. Jag känner värmen och jag upplever alla färger. Det är det jag kommer ihåg. Det och det stora leendet på mina läppar. Var jag än är spelar ingen roll, det är inte betydande.

Nu vill jag öka tidens tempo ytterligare ett slag genom att visa några favoritkläder som jag kan klä mig i, i mina ljuva dagdrömmar. Alla plagg är samlade från H&M.





Snyggt va?? :D *suckar*

Somewhere over the rainbow, skies are blue
And the dreams that you dare to dream
Really do come true...

Shallow me

Ibland har man sina ytliga dagar och då man är ledig känns det bra att passa på att fixa till sig själv lite extra ;)
Jag brukar inte direkt vara den som håller på att vårda mitt utseende dag ut och dag in men det är alltid kul att känna sig lite fin då och då.
Inatt sov jag med tre flätor på skallen. Jag gör dem själv, ganska hårda och så nära hårbotten som möjligt. Tyvärr kan jag inte göra inbakat, för det funkar säkert bättre.
Drömhåret skulle på ett ungefär se ut så här:

- En blandning av rakt och vågigt hår. Eftersom detta är en kändis (och en väldigt vacker sådan) så antar jag att håret tog flera timmar att göra fastän det ser enkelt och strandfixat ut. Men saken är den att jag vill ha en snabb lösning utan massa sprejj och mousse och allt vad det heter som är konstgjort och miljöfarligt :P

Mitt naturliga hår är lite självlockigt, kan jag tacka morsan för, hon har ju nästan pudelhår. Men det är svårt att få den där perfekta looken som ovan utan att dö av utmattning. Antingen blir det tråkigt platt och ojämna lockar eller så blir det nästintill krusigt Cruella de ville hår och tro mig jag vill helst inte se ut som henne!

Sedan fixade jag naglarna igår med lila nack. Tro det eller ej, men de fortsätter att växa. GO ME!! Trots lyckan över den långa ej-nagel-bitar-perioden så måste man ju istället offra något annat. Tar man bort en last så skaffar man sig en ny - tvångsslitning av skinnet runt mina stackars små naglar :( Sorgligt men sant. Jag är beroende.

Strawberry Ice-cream

Mmm, visst vattnas det inte bara i munnen när du uttalar dessa ord. Min pappa hade köpt jordgubbsar och turkisk yoghurt till efterätt och jag mixade ihop det till en smarrig glass, men tyvärr måste den stå i frysen i 10000 år innan något händer. Jag var så frustrerad av att den aldrig blev färdig att jag smakade av den ändå :P SÅÅÅ GOD! Jag ska försöka hålla mig över natten innan jag tar mer nu, för den rinner fortfarande... Kommer bli typ som sorbé ;D
Tog receptet från Laga Lätt - perfekt mattidning för den som inte orkar hitta på egna maträtter och här finns all variation man behöver + otroligt smarriga efterrätter :D


- Underbart sött! (Bild tagen från Google)

Det är någonting med hemlagad glass dessutom. Det faktum att man gjort den själv gör en stolt och då blir den extra god! Sedan kan man spica till glassen med banan kanske, haha galet ;)

RSS 2.0