Tankar 22/6

Nu är det onsdag. Det har redan gått TVÅ veckor av mitt sommarlov... Shit, var tar tiden vägen? Vad har jag gjort hittills? Något bra hoppas jag väl. Men det känns ändå som om jag bara sitter och ugglar. Inte får något vettigt gjort. Pappa har liksom målat vårt hus under denna tid. Det, om något, är väl faschinerande. Medan jag ligger i solstolen med en bok i handen. Värt. Fast det är ju den jag är. Jag kommer förmodligen alltid vara en sån som slappar igenom dagarna, om inte något intressant plötsligt dyker upp och distraherar mig.

Som tur är, har jag åtminstone något planerat imorgon och under resten av midsommarhelgen. Men när den helgen tagit slut ligger det bara ytterligare massa ödedagar framför mig att fundera ut vad fan jag ska göra på dem. Jag får försöka ta lite mer initiativ imorgon, för att något annat än "sitta på mitt arsle" ska hända.

Var det något mer som kändes värt att nämna? Tveksamt.... Jo, kanske en uppdatering i den sockerfria veckan kan vara något?! Uppdatering: Jag har hållit mig borta från direkt socker i 4 dagar ikväll! Wihoo typ. Grejjen är den bara att jag känner mig så oerhört gnällig istället och det känns inte som om någon förändring av magen har skett hittills. FASTÄN jag har låtit bli att stoppa i mig massa mat efter klockan sju på kvällarna. Det är fan imponerande! Och jävligt jobbigt, kan jag också tillägga. Så nu får det förfan se till att hända grejjer med min kropp.


Challenge excepted!

För ett tag sedan bestämde jag mig för en liten förändring. Jag skulle testa och se om det gick att klara sig utan sötsaker i en hel vecka. Visst går det allt. Men det beror ju mycket på hur pass disciplinerad man är och vilken inställning man har. Jag försökte mitt bästa och tror faktiskt att jag höll mig ifrån "direkt" socker i fem eller sex dagar. Med direkt menar jag liksom godis, läsk, glass och andra onyttigheter. 
För sanningen är ju den att socker är en vanlig ingrediens i många andra saker också. Vissa saker var det alltså väldigt svårt att bara utesluta. Som exempelvis lingonsylt och flingor. Så det fick jag i mig hur som helst.
Men jag var jäkligt stolt ändå.

Nu försöker jag mig på samma sak igen. Och redan idag bröt jag mot det löftet faktiskt, eftersom farmor hade köpt en sen present till mig och pappa hade köpt glasstårta inför det obligatoriska fikat vi ordnar när någon släkting kommer på besök. Men bortsett från det, klarar jag mig bra. Inte så konstigt kanske. Det har gått typ en och en halv dag. Det är efter kanske tre dagar som det börjar bli jobbigt.

Jag hejar starkt på mig själv iaf. Så därför uppmärksammar jag detta ämne på bloggen, så att jag kan påminna mig själv med att vara lydig, om inte för min skull så åtminstone för bloggens.
Det kanske inte blir sju dagar exakt, eftersom midsommar (med allt vad det innebär) snart dyker upp. Och då måste man ju fira med goda saker!
Men jag tänkte att framtills dess ska jag väl kunna hålla mig på mattan ändå. Det borde funka... Vi får se hur det går!


MAAAAT!!!

Haha, jag överdriver inte! Hela min kropp bokstavligen skriker efter något att stoppa i munnen... Helst ballerina kladdkaka, som vi för tillfället har hemma. Om inte det så kanske... en ostmacka med oboy till! Shit. Varför finns det aldrig något vettigt som kan dra min uppmärksamhet ifrån att tänka på mat.
Just nu ritar jag visserligen manga. Skitroligt, men det håller inte i längden. Jag blir ofta rastlös och behöver variation i det jag gör. Manga är så tidskrävande och jag besitter inte det tålamod som efterfrågas efter ett tag. OM vädret hade varit bra hade jag faktiskt tagit ut cykeln och kommit bort från huset. Men självklart hittar jag alltid ett skäl till att stanna inomhus och plågas av stängda väggar, datorns surrande och röster nedifrån våningen.

Va fan ska jag hitta på??!! Så här kommer det typ vara hela sommarlovet. Jag har seriöst ingenting planerat typ. Förutom att träffa mormor någon gång och vara borta på midsommar... Funderar på att följa med äronen till gotland. Men hur kul kommer det bli? Jag vet ju att vi inte direkt delar samma intressen vad gäller aktiviteter. Orkar inte ens gå in på det. Men vad annars ska jag göra på sommaren? Sitta inne och uggla tills skolan börjar igen? Vilket jävla liv man har då.
Inget sommarjobb har man lyckats skaffa till sig själv heller. För lat för att ordna sådant. Och jag skyller det på min mamma som inte låtit mig ta eget ansvar under uppväxten. Allt jag har gjort har hon strängt övervakat, om inte bara tagit ifrån mig sysslorna till slut och gjort dem själv. Jag har inte lärt mig hur man är självständig. Förmodligen kommer jag gå under den dagen då jag tvingas flytta hemifrån och ta hand om min egen tvätt. Lyckligtvis kan jag iaf laga mat något sådär. Men diska efter mig varenda gång jag har ätit? FYFAN, vad utmattad jag kommer bli. Samtidigt ska man kunna betala för allt nödvändig skit som man nyttjar under varenda dag för resten av livet, utan att bli pank och dö. Jag förstår inte hur jag nånsin kommer klara det...

Nu har jag kanske gnällt färdigt. Kul.

RSS 2.0