Tankar kring jul

Jag har insett en sak. Okej, jag kanske insåg det tidigare men jag skriver det nu: Det är jul igen snart. Konstigt, men på ngt vis vill jag inte att det ska vara jul. Kan det vara mörkret som sänker sig över oss och gör oss dystra. Eller alla minnen. Jag tror att jag är lite tveksam inför julen varje gång, för man vet aldrig hur den ska sluta. Hela december är så happening att vad som helst kan hända. Plus all denna stress med det man måste hinna innan tiden är slut. Det är varken bra för hälsan eller själen. Julen klingar lite falskt i mina öron ibland. Det är ju meningen att det ska låta som bjällerklang och snön som faller och glad julmusik. Men istället ser jag motvilligt en slags djävul framför mig. Han ler lite slugt och döljer hemligheter ifrån mig. Är det bara jag som är knäpp igen som vanligt?

Jaja, men en sak vet jag. Trots alla känslor måste man ändå ta sig igenom denna långa period med allt vad den innebär: Glöggen, klapparna, människorna, maten, fejksnön, kalle anka på teve, dekorationer, traditioner, glädje, julgranar, musiken, sorgen, kylan, ensamheten, bråken, alla förväntningar som byggs upp för att sedan falla ner av besvikelse.

Kanske var det ändå så att jag minns alla jular som det sistnämnda. Man tror att julen ska vara en härlig och fridfull högtid med mycket skratt, när det i själva verket inte alls är så för många. Allt man får är falska förhoppningar som man inte blir ett dugg gladare av.
Själva tanken på att julen faktiskt är meningen att vara den mysigaste tiden som finns på året och att man inte uppfyller kraven som finns för att lyckas gör en nedstämd och grå och ledsen. I mitt fall var det känslan av ensamhet som fyllde hjärtat. Det kändes inte bra.

Man kan känna sig mycket ensam fast man inte är det, med folk omkring sig. Därför känns det ännu värre när man vet att människorna där inte kan göra en glad.

Übermysigt från Forever21

Känner mig riktigt bloggsugen denna vecka. Istället för att suga blod (som alla heta vampyrer gör just nu) väljer jag att suga musten ur mig själv och blogga tills jag dör, mohahaha!!!!!! not.

Hmm, ja iaf. Ska jag kanske komma till poängen av detta inlägg? Jo, jag är ju sällan en modebloggerska, men jag tänkte att jag skulle sälja min själ till the devil who wears prada endast för detta inlägg. Låter bra va?

Hade tänkt publicera bilder, vilket jag aldrig gör. Ännu ett tecken på en tillfällig förvandling. Ni måste ju förstå att jag inte alltid kan vara er till lags. It's not my job ;)
Så anyway, jag går in som...ja, det vanliga och kommer ut som fashion trendiga secret santa. Yey, va kul det ska bli :D Sedan kommer jag naturligtvis att förvandlas tillbax till det mer normala, så ni inte får en allt för stor chock.

Det är så här att jag i hemlighet ÄLSKAR kläder!
Problemet tycks bara vara detta: att eftersom alla mina pengar mystiskt försvinner i rök, kan jag inte förmå mig själv att skriva och prata om kläder jag inte har råd med :( Men i detta läge vill jag göra ett undantag :)
Jag "råkade" klicka in mig på sidan forever21, vilket jag aldrig skulle ha gjort för det slutade ju förstås med att jag dreglade över alla kläder där och snyftade till lite för att jag ej kunde köpa!
Tyvärr lär jag mig aldrig av mina misstag, så det resulterade i dessa HA BEGÄR:

- Denna mysiga, oversized, krämiga tröja är perfekt att ha under vintern (eller hösten för den delen) nu när man börjar längta bort i kylan och kan värma sig med en kopp varm choklad :) ÅHHHHH! Va orättvist att affären inte finns i sverige. Det är så billigt så jag funderar ändå på att önska mig presentkort på nätet till jul om denna finns kvar :D

- Jag som älskar kläder i denna färg kunde inte göra annat än att falla för koftan ovan. Man kan använda den året runt och stila upp den med fina accessoarer. Ett vitt linne och jeans, eller en lång t-shirtklänning med tajts under!

- Ännu ett grått plagg. Jag tycker att tröjan är bedårande med sina söta små pärlor. Säkert väldigt ömtålig på grund av det, men det skiter vi i hehe ;) Helt klart a sight for sore eyes. Jag tänker mig lite gossip girl anda + oskyldig skolflicke stil i england - då blir denna outfit fulländad.

- Slutligen denna som kanske är min favorit. Den här gammelrosa färgen skulle passa mig perfekt. Jag har ju iofs inget rosa plagg i garderoben så nu skulle bli ett utmärkt tillfälle att köpa denna söta cardigan. Jag gillar att den räcker upp till halsen och är kort i midjan :D Om ni har sett SATC så vet ni att carrie har en liknande på sig i ett avsnitt.

Glömde jag säga att alla dessa plagg kostar under 200:- var. Det är för bra för att vara sant. Samma kläder skulle kosta typ 500:- på H&M :P
Jag vill så hemskt gärna ha PENGAR!! Jag vet att det är jäkligt själviskt och dumt av mig att tänka så. Jag känner samtidigt skuldkänslor och medlidande för barnen i afrika och andra som lider...
MEN FAN varför ska det vara just jag som är pank?!

Tisdagar - time to talk!

Jaså, då blev det så att jag (istället för att plugga till de hundra arbetena vi har denna och nästa vecka) satte mig ner och bloggade. Inget är mer ledsamt än att svika sig själv och de planerna man hade gjort så bra. Man å andra sidan måste jag ändå släppa ut massa blabb innan jag alls kan fokusera mig på important stuff.
So there you go!

Idag var en lång, jobbig tisdag men vi hade roligt ändå. Jag är så glad att jag har chansen att skratta varje dag med kompisarna i skolan. Förut ville jag bara gräva ner mig själv i jorden och aldrig mer prata med någon. Det är ju en helt annan, mer personlig, historia men jag tror faktiskt det är därför som mina käkmuskler nu blir förvånade varje gång jag drar på smilbanden. De börjar nämligen krampa :S
 Tidigare såg jag alltid ut som en strandad val, hör och häpna. Inte så konstigt att folk fortfarande tror att jag är sur och arg när munnen i ansiktet naturligt pekar nedåt och ögonen bara stirrar blankt efter denna långa tråkiga period.

Nej, moving on!! Ben &Jerry glassen är slut sedan länge och sometime soon får jag väl köpa en ny - half baked såklart favoriten nr 1!!!! :D Men jag funderar på att göra ett B&J test här i bloggen. Det är kreativt, kul, spännande, plånboksrånande, gott, fettit men framför allt inte unikt eftersom väldigt många redan säkert har gjort dessa :P But who carse liksom. I like ice cream :D

NU ska jag fortsätta med mitt liv som tjej i sverige, so bye bye!

Livet som svennebanan

HEEEEJ BLOGGEN! Nu ska jag vara riktigt "bloggig" och snacka med alla nya läsare som jag har fått. låt oss börja med en klassisk frågestund :D ask me anything! Jag är den återfödda bättre förändrade jag och kommer aldrig mer bli som förut! betrakta mig som the new kenza!

HAHAHAHA, trodde ni verkligen på det? HAHA, klart jag aldrig kommer att bli som kenza! eller någon annan superbloggare som uppdaterar fem gånger per dag för den delen. shiiiiit, skulle jag aldrig orka med. kanske för fem miljoner om året men det skulle ändå inte bli några roliga inlägg. ungefär som detta typ :P

jag har det tråkigt nu, därför flummar jag. min pappa har en gubbkväll här hemma därför måste jag hålla mig undan så jag inte blir fångad av dessa "soon to be" fulla kollegor och blir tvungen att göra något så svenskt som att sjunga kareoke... iofs är det kul...haha, nej kommer aldrig hända. jag är för sansad för att ge mig hän åt middle aged men like these down stairs haha. jaha, nu börjar musiken också... det kommer bli en lååååång kväll/natt... tur att man var smart och bunkrade upp. har köpt riesen big pack - YUMMI! nya boken i kalle ankas pocket serie och här kommer det....datarada! *trumvirvel* BEN & JERRYS bästa half baked glass!!! MUMS fillibabba :D:D alldeles för mig själv...GUUUD vad tjock jag kommer bli hehe ;)

PUSS PÅ ER ALLA MINA SÖTA LÄSARE, ni e bäst! haha

Min muntra lista

med tanke på de ganska dystra senaste inläggen här i bloggen tänker jag nu skriva lite muntra saker.

Jag lyckades väldig bra på provet idag. Litar på magkänslan och den sa tummen upp! Jag hoppas på det bästa fastän förra provet gick skit trots att jag hade en sådan bra känsla efter skrivningen. Näringsliv - CHECK!

NU är det helg igen, denna vecka var nog den snabbaste i hela mitt liv...vet ej varför. men det kändes som det alldeles nyss var förra helgen. Jag har klarat av läxor + ett stort prov i geografi denna vecka - CHECK!

Imorgon ska jag åka till Lidingö. Alltid kul att åka bort från där man bor ibland :P Resa - CHECK!

Jag har haft min första pianolektion sedan åratal och den gick finemang! Nu har jag tränat hur jag lägger fingrarna på pianot och ska fortsätta med Imagine under kommande vecka. Pianolektion - CHECK!

Idag hade jag en bra hårdag, fniss ;D Snygg - CHECK!

Mörkt klockan 4

Nu när hösten snart är förbi och vintern kommer närmare med stormsteg borde det väl gå upp för mig att det snart blir mörkt tidigt på dagen (eller kvällen) men jag blir altid lika förvånad när jag plötsligt tittar ut genom fönstret och upptäcker att jag inte kan se ett piss! När hände det? Jag kan inte fatta att jag aldrig märker någonting! Var jag inte vaken under höstlovet kanske? Jaja, det var jag ju. Men sjukdomen hade gjort ett besökt hos vår familj och hittade såklart sin favoritkropp att bosätta sig i - MIN! GAAAAHHHH, vf blir jag alltid sjuk??!! första gången jag blev rädd dessutom. fruktan för svinet är stort och vaccinet typ ännu större?
iaf låg jag typ och hostade lungorna av mig i sängen hela lovet och nu känner jag mig superfräsch, inte?!
det var ju meningen att jag skulle samla på mig energi och ha all tid i världen på mig att chilla och ha kul. men det är tydligen någon som alltid vill göra livet surt för mig för nu är jag bara tröttare än någonsin och tillbaka i skolan! :( Tur att vissa skratt ändå hjälper en igenom dagarna för det behöver jag verkligen just nu, när nätterna OCH dagarna blir allt mörkare och man måste fixa en lampa på huvudet för att kunna se...

Hoppas morgondagen blir desto bättre...drömma kan man alltid fastän halsen svider och jag inte kan sjunga på musiken eller hänga med på matten.

RSS 2.0