Todays

Idag är jag klädd i svart. Det brukar nästan ALDRIG hända! Det är därför jag berättar det. Svart linne och mjukisar. Svart diadem och mobil. Det enda som inte är svart är mina strumpor (vita) och mina naglar som jag snart ska förvandla till röda.

Annars lyssnar jag på musik, som jag har laddat över till min nya C903. MJ ofc :)
"You've been hit by, ah, you've been struck by a smooth criminal!"
Good morning sunshine :D

Jag bara äääälskar att uttala dessa ord ovanför. Det är så gulligt och omtänksamt ;P Och dem ska man självklart säga med den ljusaste och ljuvaste stämman som finns haha. Nästan med en bebisröst.

Igår hade jag (eller min familj, gud vad egocentrisk jag är :P) kräftskiva och vi bjöd på...KRÄFTOR?! Chockerande eller hur? Men dagens goda för mig blev broccoli (hur fan stavas de?) och lax pajen som min goda mor hade tillagat. Man kan oxå säga att jag inte gillar kräftor särskilt mycket men det vore ju en ren förolämpning mot de heliga kräftorna. Och jag kunde faktiskt äta klorna, för det var det enda som inte äcklade mig!

Men men, det var en trevlig kväll. Kanske lite för mycket vuxensnack. Blablabla, You know. Så jag smet upp på mitt rum en stund för att avnjuta några avsnitt av SATC. Tyvärr var datorn inte heller på min sida och den hackade upp sig bara för att irritera mig känner jag.

Nu ska jag berätta en hemlis. A little secret. But not so much anymore, right?
En av mina favoritögonblick har jag insett är när mellanmörka moln ligger på himlen och ruvar och solen plötsligt bryter sig fram och allting är ljust och vackert för några sekunder! Det är så himmelskt och underbart att känna värmen på sig då <3

~~Secret Santa~~

Enligt mig själv

Okej jag inser väl att jag var lite väl hård mot min söta lilla mobil tidigare. Kanske inte det bästa första inlägget man kan dedicera till en ny familjemedlem :P Men bara så du vet, det var inte dig jag var arg på, utan operatören (yet again).

Men skit i det nu! C903 är jättesnygg och stilig ändå :D i love you <3

Nu tänkte jag göra något helt annat, nämligen dedicera detta inlägg till en del bloggare som jag tycker förtjänar min speciella uppmärksamhet. I like them and I'm not afraid to say it.

1. www.stinalee.se - en ärlig, uppriktig tjej med båda fötterna på jorden.
2. www.fokis.se - inspirerande och roliga inlägg. Gullig tjej :)
3. www.kellybiddle.se - söt blogg med fina inlägg.
4. www.ellinorak.blogg.se - en mycket kreativ ung tjej med intressanta hobbys.
5. www.jjuno.blogg.se - bra tjej som tar upp ämnen som verkligen betyder något i sin blogg.

Varsågoda att börja klicka :P

It's here!

Min nya mobil, Sony Ericsson C903 =)

...och jag har inte alltför många klagomål som jag nu självklart måste berätta om:
1. Finns inga särskilt roliga teman :(
2. Bilderna från början är väldigt få :(
3. Ringsignalerna är boring :(
4. Man måste köpa spelen om man vill hålla på en lång tid med dem. Det behövdes inte med min förra mobil.
5. Sedan undrar jag verkligen om man kan ladda ner egen musik till mobilen istället för att behöva köpa massa skit från operatören. Det är just det som är det stora problemet. Min operatör är 3 och jag har iofs aldrig gillat dem, eftersom jag har hört att de suger :P
Iaf gillar jag inte att de måste sätta en löjlig liten 3:a synligt på alla deras mobiler? Varför? För att andra människor ska se den och tänka: AHA! Jag måste skaffa 3 som operatör!
Eller är den bara till för att håna mig som har valt den usla operatören? ARGGHH, varför ska det alltid finnas något som stör mig? Mobilen i sig är stilren och snygg, men de små äckliga detaljerna står jag inte ut med :'( Som t.ex att det står två stycken 3:or i bakgrunden som man tydligen inte kan sudda bort med ett trollslag. Jag vet att operatören normalt brukar finnas med på alla bakgrunder, men detta är så fult! Det är som om jag har valt med flit att det ska synas två obetydliga siffror i min mobil. Jag menar "Tele2" är väl helt okej, men "3 3" ser ju bara löjligt ut!
Usch vad onödigt att man inte kan ta bort!!! På vissa kan man det, men inte med min tur såklart!

BUU för 3!! Och det var inte mitt val heller, det var min fader som ville byta från Tele2 till 3 för att den förra tydligen hade lurat honom... Jaha, men ta inte med mig automatiskt bara för det! Jag hade mycket väl nöjt mig med min gamla operatör! Av flera anledningar som jag inte orkar ta upp just nu.

Maten kallar, hörs sen!

Längtan bort till Paradiset

Jag blir väldigt lätt sentimental och längtar ofta tillbaka till gamla tider. Men denna gång behöver vi inte resa så långt bak, för jag ville bara säga att JAG SAKNAR SPANIEN!! Där det inte fanns några hinder eller problem. Det var verkligen som en annan värld, där verkligheten inte kunde tränga sig på hur mycket den än ville. Jag vill fly dit igen, om bara för att bli lite brunare och äta några kilon glass i solen igen. Jag blir så glad av klimatet och människorna där. Att det är sommar, semester och att alla liksom hör ihop för att vi är här av samma anledning - att njuta av paradiset! :D

- Spanien 2009

 Det är så typiskt av människan att alltid ta saker för givet. Man glömmer bort att leva i nuet och tänker alltför mycket på framtiden.

Glöm bort bekymmer, sorger och besvär!

Jag har hittat mitt dumma busskort nu som var på rymmen! Den låg gömd i en kalender som jag lämnade hemma i fredags. Klant som jag är. Tills vidare använde jag bussremsa, men gud vad glad jag är att kortet är hittat! slipper oroa mig nu på alla sätt och vis. Min mobil kommer också förhoppningsvis dyka upp imorgon :D Pappa beställde hem en Sony Ericsson C903 till mig. Denna:

Nica va? jag valde den svarta. men knapparna tycker jag verkar besvärliga, har nämligen kännt på den i affären. Hoppas den har många roliga spel i, hehe ;D

Nu läser jag jättetråkiga boken från skolan, nämligen Geografi A-kurs men konstigt nog verkar den handla mer om samhäll och jag HATAR samhällskunskap! GRR! jag menar borde inte geografi handla om kartor och länder i allmänhet och klimat o så? Men här sitter jag ändå och läser om nån jävla naturlig folkökning i världen. 40 sidor om "mänskligheten" tills imorgon. Lycka till till mig själv säger jag bara!

This night the moon is gone

Nu är hela boxen, season one, slut. Så nästa gång jag besöker kusinerna får jag be om nästa :P Jag är en sådan fattig liten tiggare, haha.
Ja, nu vart det helg helt plötsligt. Jag hade tänkt hinna med lite shopping, har lämnat tillbaka skinnjackan för att den inte passar mig, inte min stil. det är riktigt svårt med kläder för mig men om man är en perfektionist så är man...tvungen.

Annars köpte jag en dubbeldvd idag på ica :D En dubbel med rowan atkinson för det fenomenala priset 79 :- Helt otroligt! Vad har man vänner till när man kan köpa till sig flera skratt för pengar? Det där var helt klart ironi, bara så du vet det.
Filmerna heter Bean Movie (den första) och Johnny English. jag älskar honom, ungefär lika mkt som woody allen i hans filmer. helt olika varandra men både är genier. Uttrycken i ansiktet säger allt om hur man är som person tycker jag ;)

Jag måste bli bättre på sängtider, om jag så ska ska hyra någon för att knocka mig till sömn. Men bara för att min mor alltid måste tjata på mig varje kväll, så vill jag hämnas på henne med att inte lyssna, inte bry sig och stanna uppe... Jag vet, bad thinking, but that's me...

God natt! <3

Självplågare

If only I could turn back time
If only i had said what i still hide
If only i could turn back time
I would stay...for the night.

Men jag vet att även om det var möjligt så skulle ingenting hända. Jag skulle göra om samma misstag. Bara för att jag är så osäker på mig själv. Men det hade varit värt det. Att få stanna upp i tiden och se in i dina ögon en sista gång, fastän jag vet att det skulle göra mig mer ont i längden...

Det är sån jag är - självplågare. Jag kan inte sluta.

Mitt SKÖNA liv!

Hej min sköna blogg! det var roligt att ses igen och få prata ut lite. Då och då känns det ju bra att ta en paus, men nu får det vara nog och jag vill ju inte svika min vackra blogg! Spelar min lind är ett fint namn tycker jag och det du ser på headern är just en lind, eller var det två? Jag har en bok hemma som heter "Spelar min lind, sjunger min näktergal". Jag har alltid gillat den boken massor, därför använde jag titeln (observera bara hälften av den!) till min blogg :)

De senaste veckorna har vart lite stökiga men roliga. Jag har börjat skolan - gymnasiet wohoo! jag har träffat min stora sköna klass och lärt känna de där. Jag har varit på min kusins konfa och min andra kusins födelsedagsfest. 18 år, big time celebration! :D
ja jag vet att ni inte alltid fattar mina extremt komplicerade men roliga små citat, men det gör mig inget. Jag är nöjd med mitt udda talesätt, fastän det kanske drar ner mitt fina svenskbetyg lite.
jag menar, alla ord finns ju här! varför inte lika gärna använda dem?
Visst, kanske på ett jävligt knasigt sätt, but that's part of the fun! jag gillar att leka med ord! Och som du kanske oxå märker att blanda engelska och svenska! Hell yeah!

One week in school so far. Men hittills har inget särskilt hänt. Jag tror att allt spännande börjar i andra veckan. Så vi får bara vänta.. Tills dess kan man ju alltid fördriva tiden med att slötitta på OC, boxen lånad från kusin min! :D

Laaaaater!
~~Secret Santa~~


Black raindrops

Det känns inte direkt som om jag ska ta det där steget in i första ring om bara en vecka! Det är ju helt osannolikt, eller hur? jag menar jag är ju bara en unge. En unge på 16 bast visserligen, men ändå! Varför kan jag inte få vänta några år först? Jag känner mig inte redo, men ändå kan jag inte vänta längre. Jag är så nyfiken och spänd på hur det ska bli. Tänka sig, en musikklass med MIG i. Ja, jag älskar ju verkligen att sjunga och nu kan jag göra det helt oskyldigt utan att någon kommer att skrika på mig att sluta :p Frågan är bara om jag vågar. Det är ju en sak att sitta i rummet och sjunga kareoke och en helt annat sak att göra det framför publik.
Iofs gjorde jag ju faktiskt det i Spanien alldeles nyligen. Duktig flicka kanske du tänker! Men saken är ju den att jag aldrig behövde träffa dessa människor igen när jag sjöng för dem. Det gjorde det lite enklare.

Idag har det regnat. Över mig, över stockholm och överallt. Tur att man har ett slitet litet paraply med sig då. Det blev ett köp iaf - en grå skinnpaj :) Jag vet att det normala är en svart sådan men om du skulle se mig i en svart paj skulle du nog förstå. Jag har aldrig passat särskilt bra i den färgen. Brukar försöka undvika den, men det finns tillfällen då svart passar bäst. Som på en begravning eller i detta fall på en skinnjacka. 

Hoppas jag kan behålla min fina jacka ändå. Jag vill ju inte att den rymmer ifrån mig.
Sorry, men nu ropar morsan för fucking hundrade gången som alltid att maten är klar, så see ya!
~~Secret Santa~~ 


Sex and The City - My confession

En otroligt bra serie som jag aldrig kommer sluta titta på är Sex and the city.
Grejjen är den att folk tror att den bara handlar om sex och inget annat. Vad annars ska man tro? Jag menar på grund av namnet, tjejen som skriver en sexkolumn, den andra tjejen som är en sexgalning (ja, samantha :P)
But it's more than that. Anledningen till varför jag älskar SATC har att göra med att avsnitten alltid får mig på bra humör. Jag blir glad när jag lyssnar till de kära gamla vännerna som alltid går tillsammans. Deras roliga, typiska karaktärer får mig att skratta och nästan himla med ögonen. Det är så självklart allting. Det känns som om det händer på riktigt och jag är där och delar tjejernas upplevelser och liv.
En konstig förklaring, men jag vet inte hur jag annars ska göra mig förstådd.

Jag visste inte att man kunde känna så mycket för en tv-serie. Men ibland blir det bara så. Precis som med boken Syskonkärlek tidigare.

Ibland önskar jag att SATC var äkta. Att dessa karaktärer faktiskt existerar. Charlotte, Miranda, Carrie och Samantha. De är så verkliga i mina ögon att det känns konstigt när jag läser om personerna bakom deras rollfigurer.

Alldeles nyligen tittade jag på avsnittet då Carrie berättar för Aidan att hon har haft en affär med Mr Big. Scenen då han kommer till kyrkan efter bröllopet och hon går fram till honom för att prata, tar mig alltid med kraft. Jag lyckas nämligen alltid med att gråta då. På något sätt är det som om jag är delaktig i deras förhållande. Knäppt jag vet, men så är det.
Det är så hemskt när Aidan går iväg och Carrie gråter att jag själv börjar storböla...

So that's it. En av mina favoritserier som är så mycket mer än bara det som namnet syftar på.
Kärlek, humor, glädje, sorg och framförallt det starka bandet mellan våra favorittjejer gör det till ett drama värt att se.

The movie

5 Augusti idag..hm... vet ej om jag gillar denna månad eller inte. Det känns lite som en alarmklocka att snart börjar skolan, liksom ding dong det är AUGUSTI NU! Aja, man får väl bara vänja sig vid att efter varje härlig sommar kommer en lika jobbig skolstart.. hå hå jaja.

Filmen igår! Tänka ge ut en liten fin recension så smart och duktig som jag är. Har jag ju redan gjort tidigare fast om en bok istället.
The Proposal var en rolig historia, väldigt originell måste man säga, åtminstone i början. Jag har iaf aldrig hört talas om en film som handlar om en immigrant som tvingar sin sekreterare att gifta sig?!
Men senare blev det lite för förutsägbart. Man fattar ju vad som är typiskt med denna film, precis som med alla andra. Så det är klart att slutet skulle bli lite för sliskigt och lite för sött. Men men.. man blir ju ändå sådär löjligt glad precis efteråt när den häftiga musiken sätts igång och eftertexten rullar. Jag fick lust att shaka loss! :D
En favoritscen som jag har (och framför allt kommer ihåg) är när Sandra Bullock dansar runt brasan med granny och verkligen shakar loss, haha! Det var riktigt kul. Jag gillar även hennes förhållande, eller snarare brist på, till hennes kollegor och assistenter.
De ser henne som ett monster, så därför ploppar det upp en ruta i datorerna för att förvarna alla när hon kommer in: IT'S HERE! xD

ja, det var nog många som verkligen förstod allt jag skrev.

tack och adjö!


Back home

There is no place like home, or is it?

Jag saknar att vara slö på dagarna och bara lata framför solen, ta ett dopp i poolen då och då och äta god mat.
Här i Sverige är vädret alldeles för omväxlande, man vet varken ut eller in när det gäller himlens hemligheter.
Man måste gå upp tidigt för föräldrarna tjatar. Inga nya spännande människor, bara samma gamla svenska.

Jag tyckte det var roligt att gissa vad vissa snackade för språk i spanien. Brukade ta en titt på dem och bestämma mig för om de var tyskar (den vanligaste sorten), hade det typiska svenska utseendet eller såg väldigt annorlunda ut.
Jag tror jag misslyckades rejält en gång när jag misstog norska för holländska. Känner jag inte ens till min egen grannes talesätt?

Jag hade i alla fall en riktig trevlig vistelse och insåg inte hur mycket jag skulle sakna den gamla rutinen att stiga upp och vara väntad på av min kära solplats. Inte förrän jag kom tillbaka till tråkiga Sverige med allt vad det innebär: städa, packa upp, äta oinstressant mat och förväntas vara pigg och glad när det enda jag har gjort den senaste veckan är bättrat på min bränna. Och låt mig tillägga att jag blev rejält brun, aldrig blivit så brun förut faktiskt :)

Nämen allvarligt, hur ska jag nånsin komma tillbaka till samma vanor? Jag blir så snabbt trött av klimatet och stressen här att det inte är sant. Jag saknar kvällarna i Spanien när man bara kunde ta hissen ner till scenen och få se en fantastisk show varje kväll! Jag saknar alla goda drinkar (utan alkohol of course), alla söta glassar och framför allt den oförglömliga bananaspliten! YUMMY!

Men nu är jag här och surar för att det verkar som att min hud blir allt mer blekare för varje gång jag tittar ner på den. Jag har redan börjat flagna på ryggen, hur sexigt är det på en skala? Det ser ut som om jag har fått vita prick sjukan om det finns något som heter så. BLÄ!
Ärligt talat struntar jag i svininfluensan och bomberna på flygplatsen i Mallorca (fast jag måste säga att nyheten verkligen skrämde skiten ur mig) Jag vill tillbaka till paradiset!!

Det enda som kommer att fylla ut dagarna nu är nedräkningen till när skolan börjar igen. Och tro mig, jag vill inte ens tänka på det. Jag är så nervös och skrämd och rädd och nervös och förväntansfull på samma gång att jag snart flippar ur! Usch usch usch...

jaja, jag har ju iaf ett biobesök inbokat i schemat imorgon! :) Det kommer att bli THE PROPOSAL, som jag har hört så många lovord om. Kul för mig.

Take care!
~~Secret Santa~~

RSS 2.0