Neeeeeeeews!!

Gud så härligt med lite sol. Man blir genast så mycket gladare av ljus och värme. Det var ju fortfarande kallt som utav helvete men med en god inställning gör man kylan till motivation att röra sig snabbare. Så idag tog jag på mig dojjorna och gick till ica, postade en resegaranti (för att SL-bussen inte dök upp igår som utlovat, och jag fick ta taxi istället) och köpte hem agavesirap och pepparrotsfärskost, mumma! :D
 
Nu har jag mixat till en smoothie av banan, mango och ananas med lite allt möjligt i nyttig drinkväg. Det får bli mitt lilla mellanmål innan middagen!
 
Idag har jag varit utan godis, chips, kakor, glass osv. i en hel vecka!! A standing ovation, thank you very much. Jag kämpar på med fruktsallader istället och dricker mycket te & vatten. Sedan belönar jag mig själv med nytt självförtroende och att jag med gott samvete kan njuta av frukost, lunch och middagar - det är ju dem som gäller nu.
 
Snart får jag min lilla lön så jag kan köpa mig ett träningskort och då ska det banne mig bli ny styrka och uthållighet för denna kropp! Va redo säger jag bara. För kroppen kommer inte ha en chans mot mig, jag tänker ge järnet och ta upp denna fajt, for good.
Men samtidigt behåller jag i början lite sunt förnuft, istället för att hoppas på omedelbara magrutor om en vecka. Nää, inte för höga förväntningar, utan börja smått och träna lagom så att jag inte tappar viljan och drivkraften.
Jag såg på typ nyhetsmorgon att det blir lättare om man ställer om kosten först innan man kastar sig in på gymmet. Risken är att man kanske inte har byggt upp styrkan att fortsätta gå dit sen. Att det blir för mycket för kroppen på en gång. Man måste förbereda den lite innan. :)
 
- haha, är det någon som kommer ihåg den här snubben från Bruce den allsmäktige? Så jäkla hilarious varenda gång! "NEWS! Niiiiiuuuuuussss!"
 

2013

Jobbigast på vintern är väl ändå att försöka hålla motivationen uppe. När det gäller allt möjligt faktiskt. Träning, skola, livslust - you name it.
Jag försöker ju äntligen göra något av mitt liv nu. Det känns som att 2013 kan bli riktigt lovande med studier, vägen mot ett körkort, egentjänade pengar, hälsa och t.o.m kanske social utveckling också. Det är mer mitt än någon annans år. Mitt liv, mitt ansvar, min framtid. Jag vet inte hur det kommer att bli. För sånt vet man ju aldrig. Men för första gången så hade jag en bra magkänsla när det nya året började. Fastän jag låtsades inför andra att jag tror det kommer ge oss stor otur (talet 13 ni vet).

Så vi håller tummarna för att motivationen inte ska svika mig nu när jag ska starta om på nytt igen, på flera sätt. Så hur ska jag hantera vinterns kalla, hårda utstrålning? Hur ska jag omvandla den till min fördel? Jag vill känna styrka, vilja att ta för mig och visa att jag kan!

Något tips hur jag kan få igång lusten att gå ut en mulen, kall, stilla ödedag och motionera? För än är jag ingen lyckans ost med träningskort. Träningen måste ske utomhus på långtråkiga promenader... Enda lösningen jag ser är att lura min hjärna.


Frukostfavorit

Gröt är något jag väldigt ofta ser fram emot på morgonen. Det ger mig energi, mättnad, belåtenhet och är så enkelt att tillaga. Och så gott!
När jag upptäckte igår morse att skåpet gapade tomt av havregryn blev jag nästintill förfärad, haha. Jag vart ju tvungen att ha min sedvanliga frukostgröt!
Men jag fick helt enkelt nöja mig med två rostade mackor och mjölk.
Men idag tänkte jag banne mig inte äta något andrahandsval. Så med liv och lust kasta jag mig på cykeln till affären klockan 10 på morgonen (bara en sådan sak!) och kom sedan tillbaka med min kära gröt (+ mycket annat såklart, kan inte låta bli matvaror konstigt nog) i handen.
 
Alltså kände jag mig bara sååå tillfredställd när jag halv tolv äntligen dukade fram min gröt med äppelmos, knäckemacka med ost och färskpressad apelsinjuice. Vilken beslutsamhet! Vilken kämpe! Vilken lycka!
 
Sedan fick man ju dessutom lite motion på köpet. En bra start på dan.

RSS 2.0