Second time around

Det är förmodligen aldrig samma sak att läsa om en redan avverkad bok. Det känns förmodligen inte likadant andra gången man läser den. Ändå betyder det ingenting när boken i fråga heter "Syskonkärlek" och är skriven av Katarina von Bredow.
Jag har precis läst ut ovanstående för andra gången och fylls av samma, nästan olustiga, känslor som förra gången och som gör mig lite illa till mods. Varför det är så, tror jag är pga. att boken behandlar ett så pass tabubelagt ämne, som på något vis ändå hittar ett sätt att slingra sig fram till verkligheten, i form av en stark berättelse. Denna sitter jag nu med, inpräglad i min skalle. Obenägen att sudda ut. Men det kanske jag inte vill heller. Utan jag kanske vill bli lite omskakad då och då och känna att något som för närvarande inte fyller ut min vardag, utspelar sig i mitt inre istället. Spänningen. Dramat. De saker som det nästan är meningen att man ska överdriva i litteraturens värld. Detta uppskattas ju väldigt mycket av en liten (?) drömmande tjej som jag, måste faktiskt erkännas.

Jag skulle naturligtvis kunna skriva ännu mer om hur denna bok har en ovanlig tendens att beröra mig, men som vanligt har jag inte tiden på min sida. Det är hög tid för mig att sova, så med detta konstanterande säger jag därmed god natt.

// Secret Santa... Hmm, måste förresten komma på ett nytt, lite färskare alias...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0